Blog Omkeren en opnieuw beginnen

Ooit werkte ik als vormgeefster in een Theater waar ik een lichtontwerp voor een toneelstuk voorbereidde. Dit was in een schaaltheater van een bedrijf dat lichtinstallaties maakte. Waar van die enorm slimme technici aan werkte. Ik liep af en toe over die werkvloer en dacht; ‘Zij weten alles’ .  Tot de CEO mij verklapte; ‘Je moest eens weten hoe vaak wij hier dingen overnieuw doen’. Ondertussen onderzocht ik kleurfilters en hun effecten voor het toneelstuk. Soms dacht ik de essentie te pakken te hebben en dan weer dat het helemaal niks was en gooide ik al datzelfde werk weer overboord. Het is altijd zo gebleven, ik noem het nu onderzoek 🙂 Dit proces levert uiteindelijk een helder en uitgezuiverd werk op. Echter is het in mijn ervaring altijd open voor ontwikkeling.

spatie 


* Foto Isabelle Wenzel