1:4 Schaaltheater

 

* Foto: Licht Ontwerp Peggy van Gelderen, 1:4 Schaaltheater

Geregeld heb ik als licht- en decor ontwerpster in een 1:4 Schaaltheater mogen werken, waar ik een lichtontwerp voor een toneelstuk voorbereidde. Dit was o.a. in het Steve Kemp schaaltheater in Weesp.  Daar onderzocht ik hoe ik de dramatische ervaring kon versterken per scene voor een toneelstuk. Het waren kansen mij te ontwikkelen en de kracht van richting, warmte, dieptewerking, kleurbeleving en intensiteit van licht toe te passen. Hoe de essentie van de inhoud van het stuk te benaderen en of te versterken.

Onderzoeken en experimenteren om uiteindelijk tot een helder en zuiver lichtontwerp te komen wat 1:1  uitgevoerd kon worden in het theater.

 

* Foto: Licht- en decor Ontwerp Peggy van Gelderen, 1:4 Schaaltheater

spie